Clio Rally4: zelfs in het zwart is hij kleurrijk!

Klein van formaat, groot in prestaties

.

Bij de start van de laatste Rally van Monte Carlo reed hij mee als nulwagen. Clio Rally4 is ontworpen en gebouwd met een welbepaald doel: de meest performante tweewielaangedreven wagen uit zijn categorie zijn. En wie kon er bij zijn eerste optreden beter achter het stuur zitten dan Florian Bernardi, Franse vicekampioen tweewielaandrijving van de Terre-rally’s, met copiloot Victor Bellotto aan zijn zijde? Dit duo was trouwens begin vorig jaar ook op het appel met Clio Rally5, ook al bij de opening van de Rally van Monte Carlo. Sommige tradities zijn het meer dan waard in ere te houden!

Zijn look laat je alvast niet onverschillig: het overwegend zwart geeft hem een dreigend en tegelijk klassevol kantje; de gele stroken doen denken aan grijpende klauwen. Dit lichtjes agressieve aspect stuurt de concurrentie een niet mis te verstane boodschap: deze kleine duivel, ontworpen door de teams van Viry-Châtillon en gebouwd in de ateliers van Dieppe, heeft zowel op asfalt als op aarde de competitie in de genen en is gemaakt om te winnen.

.

Pure kracht onder de motorkap

Een concept met héél veel ambitie

Na vele duizenden kilometers testen en op de proef stellen, waren de ontwikkelings-piloten unaniem lovend over de kwaliteiten van het chassis en de motor, het onberispelijke veiligheidsniveau en de indrukwekkende prestaties. Kortom: Clio Rally4 vertrekt op de basis van zijn grote broer Clio Rally5, met een frame gebaseerd op Clio R.S. Line. Maar wat de motor betreft, pakken we uit met iets nieuws! Zo is het vermogen van de 4 cilinders 1,3L opgedreven tot 215 pk, dankzij intensief werk aan de turbo, de zuigers en de drijfstangen. Dit geheel wordt overgebracht op de twee voorwielen via een Sadev vijfversnellingsbak. En om dit beest te mennen, kunnen de piloten rekenen op uiterst efficiënte wedstrijdremmen, de PFC Brakes, en regelbare schokdempers die rechtstreeks afkomstig zijn van Bos Suspension. Toptechnologie dus, van top tot teen, of beter: van motorkap tot wielen.

Hij zal binnenkort te bewonderen zijn op alle rallycircuits ter wereld, zodra de FIA-homologaties verkregen zijn. We kunnen niet wachten!

.

Clio Trophy Belgium: ons vlakke land krijgt extra reliëf in het rally-universum

.

Wie Clio zegt, denkt competitie...

Goed nieuws komt nooit alleen! Het wat, wanneer en hoe van de Clio Trophy Belgium waren tot nu toe nog wat vaag, maar zijn nu duidelijk. En in de rallywereld reageren de grote spelers natuurlijk meteen! Deze nieuwe competitie is dan ook een ideale promotieformule en trekt daardoor klinkende namen aan, zoals Pieter Tsjoen Racing (team van achtvoudig Belgisch rallykampioen, alstublieft!) of CRT Sport (van Olivier Cartelle). Zo zie je dat, als je de woorden “Clio” en “Trophy” combineert, je het zware geschut mag verwachten.

Om zowel ambitieus jong talent als ervaren habitués op zoek naar sterke sensaties aan te trekken, biedt de Clio Trophy Belgium de keuzemogelijkheid om in te schrijven voor het seizoen of à la carte. Zo kunnen deelnemers er volop voor gaan, ofwel voorkeur geven aan een blitzoptreden op hun favoriete proef!

De competitie wordt gepromoot door MY Racing en de partners Renault Sport Racing, Renault België Luxemburg, Castrol en Michelin, en georganiseerd in het kader van het Belgian Rally Championship. Er zijn 5 etappes en in totaal meer dan 80.000 € premies te verdelen! Geen klein bier, inderdaad.

Klaar voor de strijd

Lach de toekomst tegemoet!

.

RENAULT E-TECH Hybrid: de perfecte mix van technologie en rijplezier

Voor jonge piloten met veel ambitie is dit het moment om te schitteren! Zoals je misschien weet, zet het Renault Sport Racing team zich specifiek in voor beloftevolle autosporters en stellen ze alles in het werk om hun potentiële carrière een stevige boost te geven. Zo schenken ze aan de beste Junior van deze trofee een officieel sportprogramma achter het stuur van een … Renault Clio Rally4! Bij wie gaat het al kriebelen?

Tot slot wil Renault Sport Racing met de open aanpak die hen typeert, nog meer inspanningen doen om deze autosport nog makkelijker bereikbaar en nog meer divers te maken. Zo zal de Clio Trophy Belgium ook open staan voor vrouwelijke teams! Dus, nieuw talent, voel je vooral aangesproken en neem alvast plaats achter het stuur!

Hou ons in het oog, want de toekomst van de tweewielaandrijving ziet er stralend uit!

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.