My Renault

Wat te doen bij remproblemen?

U duwt het rempedaal in en ... uw wagen reageert niet zoals gewoonlijk! Iedere chauffeur hoopt uiteraard dat hij nooit in zo’n situatie terechtkomt. Daarom geeft My Renault tips over hoe u moet reageren wanneer uw remmen het laten afweten.

 • 1. Blijf kalm

  Dat is zonder twijfel ons belangrijkste advies. Elke nieuwe situatie leidt tot ongerustheid, maar door het hoofd koel te houden, kunt u alles veilig onder controle houden. Daarom zetten we hieronder de symptomen van remproblemen op een rijtje. Ook leren we u hoe u het best reageert in dergelijke omstandigheden.

 • 2. Wat kan er gebeuren?

  Er zijn twee mogelijkheden. U kunt het rempedaal veel moeilijker indrukken, ofwel lijkt het rempedaal helemaal geen weerstand te bieden, waardoor het dus langer duurt voor uw wagen tot stilstand komt.

  Blijf in elk geval altijd rustig. De remsystemen van tegenwoordig zijn namelijk zo ontworpen dat ze gedeeltelijk blijven werken, ongeacht de averij die ze oplopen. Dat betekent dat uw wagen nooit volledig zonder remkracht kan vallen. Maar wat kunt u nog zoal doen om het remsysteem van uw wagen onder controle te houden?

 • 3. Enkele remtips

  Schakel terug

  Wellicht hebt u allang de reflex om tijdens een afdaling af te remmen op de motor, zodat uw remmen niet oververhit raken en de remvoering niet onnodig verslijt. Op diezelfde manier kunt u ook krachtiger afremmen indien uw remsysteem het laat afweten.

  Ook als u met een automaat rijdt, kunt u terugschakelen om af te remmen. Met behulp van de hendel op de middenconsole kunt u steeds naar een lagere versnelling teruggrijpen. We raden u dan ook aan om de handleiding van uw wagen te lezen, zodat u de werking van een automatische versnellingsbak beter leert kennen.

  Gebruik de noodrem

  Ook met een klassieke handrem kunt u uw wagen beter laten vertragen. Die is namelijk via kabels verbonden met de achterwielen van uw wagen, waardoor u kunt afremmen zonder dat u daarvoor het hydraulische remsysteem moet inschakelen. Houd de knop van de handrem ingedrukt om de remkracht onder controle te houden en te voorkomen dat de wielen blokkeren.

  Als uw wagen over een elektrische parkeerrem beschikt, kan ook die dienstdoen als noodrem. Hij is trouwens verbonden met het ABS-systeem, waardoor uw wielen zeker niet onnodig blokkeren.

Regelmatig onderhoud garandeert uw veiligheid

Over het algemeen geldt dat een regelmatig gecontroleerd en goed onderhouden systeem veel veiliger is. Zolang u de aanbevelingen van de constructeur opvolgt, kunt u dus met een gerust gemoed de weg op.

Neem zeker contact op met uw Renault-garage voor meer uitleg over het remsysteem van uw wagen.

Maak een afspraak

 

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.