My Renault

Spannende tijden voor de F1 ...

Thierry Boutsen als eerste over de finish met zijn Williams-Renault

In 1989 keerde Renault terug naar de formule 1 in samenwerking met renstal Williams. Het luidde meteen een nieuw begin in, vooral dankzij de V10-motor die Renault dat jaar introduceerde. Tijdens de GP van Canada op 18 juni 1989 wierp de keuze om terug te keren haar vruchten af. In apocalyptische weersomstandigheden snelde de Belg Thierry Boutsen naar de eerste plaats in zijn Williams-Renault.

Een race vol plotwendingen ...

Door de slagregen van die dag raakte het Gilles Villeneuve circuit in Montréal al snel overstroomd. De gevolgen? Ontelbaar veel pitstops, stuurfouten ... De coureurs werden dus echt op de proef gesteld. Hoewel hij al twee keer om zijn as was gedraaid, reed Thierry Boutsen toch op een mooie tweede plek. Samen met zijn teamgenoot Ricardo Patrese, die derde reed, maakte hij er een prachtspektakel van. De eerste plaats leek echter niet haalbaar. Ayrton Senna was namelijk heer en meester op het Canadese circuit.

... en verbazing

Maar op drie rondes van het einde moest de Braziliaan opgeven, omdat zijn motor het voor bekeken hield. Een buitenkans voor Thierry Boutsen, die meteen de leiding nam. Na drie rondes doorbijten behaalde hij zijn eerste overwinning in de F1. Pittig detail: slechts zeven coureurs reden de grand prix van Canada uit!

Een prachtige overwinning

Een eerste overwinning in de F1, dat vergeet een piloot nooit meer! Naast de GP van Canada racete de Belg ook nog naar het hoogste schavot in Australië (1989) en Hongarije (1990). Daarvoor kon hij vertrouwen op de 850 pk sterke motor van Williams-Renault. De grand prix van Canada van 1989 leverde uiteindelijk de eerste overwinning van de V10 Renault in de F1 op. In totaal triomfeerde de Renault motor al zes keer in Canada!

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.