My Renault

Speciale banden voor Z.E.

Op energievlak zijn banden erg belangrijk. Ze zijn immers verantwoordelijk voor zo’n 20% van het verbruik van uw wagen. Het is dus heel eenvoudig: hoe beter uw banden afgestemd zijn op uw wagen, hoe minder u verbruikt. En dat geldt ook voor elektrische voertuigen.

Er bestaan specifieke banden voor elektrische wagens, maar u bent niet verplicht om ze te gebruiken. Vraagt u zich af of uw elektrische wagen wel baat heeft bij speciale banden? Onze argumenten zullen u zeker overtuigen!

Meer kilometers op de teller

De banden beïnvloeden de energetische prestaties van uw wagen rechtstreeks. Ze nemen namelijk tot wel 20% van uw energieverbruik (brandstof of elektriciteit) voor hun rekening. Hoe komt dat? Door de weerstand bij het rijden. Hoe meer weerstand een band ondervindt, hoe meer u verbruikt .... Banden die specifiek voor elektrische voertuigen ontwikkeld werden, ondervinden minder weerstand. En dat is goed nieuws voor de autonomie van uw wagen. U rijdt dus verder met een volle batterij!

Minder slijtage, langere levensduur!

Een elektrisch model kan sneller en krachtiger optrekken dan een klassieke wagen. Het resultaat? Bij het optrekken en het remmen krijgen de banden het harder te verduren, waardoor ze sneller verslijten. Ook hier komen specifieke banden dus goed van pas: ze zijn duurzamer en gaan langer mee dan hun klassieke tegenhangers (tot 30%).

Maximale grip op de weg

Banden voor elektrische voertuigen hebben nóg een pluspunt: hun uitstekende grip op droge en natte ondergronden. Daarnaast verkleinen ze uw remafstand op een natte ondergrond. Dat is vooral interessant voor elektrische wagens. Deze banden garanderen dus een betere wegligging én komen uw veiligheid achter het stuur ten goede.

Milieuvriendelijker

Door hun specifieke samenstelling wordt er bij de productie van de banden minder energie verbruikt. Hun impact op het milieu is dus kleiner. Bovendien produceren deze specifieke banden minder decibels, wat eveneens goed nieuws is voor het milieu en uw rijcomfort!

Bandenlabels in de EU

De categorie (van A tot G) die op het bandenlabel vermeld staat, vertelt u meer over:

  • het brandstofverbruik
  • de remafstand op natte ondergronden
  • de lawaaihinder tijdens het rijden (in dB).
garage icon
Interesse?

Geïnteresseerd in speciale banden voor uw elektrische wagen?

Neem contact op met uw Renault-verdeler.

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.