My Renault

De Smart Mobility van morgen

In mei 2019 stelde Renault tijdens VivaTech, een internationale beurs in Parijs, zijn visie op de mobiliteit van morgen voor. Een mobiliteit die er helemaal anders zal uitzien.

We kunnen er niet omheen. Om een plaats te veroveren in de ‘intelligente’ steden van morgen, moeten onze wagens mee evolueren en grondig veranderen. Wanneer we de mobiliteit van de toekomst uitdokteren en vormgeven, moeten we rekening houden met verschillende parameters. Denk maar aan de verzadiging van de steden, de toenemende populariteit van e-commerce, intelligente steden, nieuwe levenswijzen en vervoermiddelen, klimaatproblemen ... Renault heeft op dat vlak een kleine revolutie in gedachten.

Een mobiliteit die er helemaal anders zal uitzien

Tijdens de vorige editie van VivaTech in 2018 stelde Renault drie conceptcars voor, die niet onopgemerkt bleven: de Renault EZ-GO, Renault EZ-PRO en de jongste telg, de Renault EZ-ULTIMO.

Smart Cities, Smart Mobility

Tijdens VivaTech in mei 2019 stelde Renault zijn nieuwste innovaties voor de mobiliteit van morgen voor. Het gaat om een nieuwe visie op de mobiliteit van de toekomst op vier strategische vlakken: elektrische mobiliteit, geconnecteerde (intelligente) mobiliteit, autonome mobiliteit (zonder bestuurder) en nieuwe mobiliteitsdiensten.

In 2019 gaat de Renault Groep nog een stapje verder. Bent u ook benieuwd naar onze voertuigen en mobiliteitsoplossingen voor morgen?

Renault ZOE Cab:
een zelfrijdend, elektrisch prototype dat de gebruiker ophaalt op een verzamelpunt in de buurt.

Renault EZ-POD:
een shuttlerobot voor gebruik in de eerste en laatste kilometer.

Renault EZ-FLEX:
een experimenteel elektrisch, geconnecteerd, compact en gemakkelijk bestuurbaar bedrijfsvoertuig (testfase samen met La Poste in Frankrijk), dat achteraan modulair is.

Alles voor een vlotte toekomst

Volgens Renault, Europees leider in elektrische wagens en bedrijfsvoertuigen, is experimenteren van cruciaal belang. Dat is namelijk dé manier om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. We doen er alles aan om nieuwe mobiliteitsoplossingen perfect te integreren in het ecosysteem van een intelligente stad, want dat is de toekomst.

Dankzij gedeelde, autonome mobiliteit worden verschillende diensten flexibeler en beter toegankelijk, verloopt het verkeer vlotter, verbetert de luchtkwaliteit, komt er meer plaats vrij in de steden ... Een droom die werkelijkheid wordt in de steden van morgen!

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.