My Renault

Rijhulpsystemen

Winterse omstandigheden op de weg en lange ritten (bijvoorbeeld wanneer u op skivakantie vertrekt) vragen om meer voorbereiding en waakzaamheid. Met zijn innovatieve rijhulpsystemen schakelt Renault een versnelling hoger om uw veiligheid en die van uw passagiers en alle andere weggebruikers te garanderen!

De grootste prioriteit van Renault? Uw veiligheid en dus ongevallen voorkomen of de gevolgen van een ongeval tot een minimum beperken. Daarom rusten we onze auto’s uit met de hoog technologische ADAS (Advanced Driver Assistance Systems of rijhulpsystemen). Een overzicht van de vier beste rijhulpsystemen voor de winter!

Waakzaamheidsdetectie

Wordt u overdag of 's nachts na uren rijden op de snelweg ook slaperig? Dan schiet de waakzaamheidsdetectie in actie met een visuele waarschuwing, een alarm en trillingen in het stuur. Zo valt u onmogelijk nog in slaap achter het stuur!

Hoe werkt het?

Elektrische
stuurbekrachtiging

Dit electronisch systeem staat toe de mate van stuurbekrachtiging aan te passen naar uw eigen rijstijl. Rijdt u sportief? Dan zal er minder bijgestuurd worden. Rijdt u eerder comfortabel? Dan stelt het systeem zich soepeler in!

Ontdek de pluspunten

Actief noodremhulpsysteem

Het actieve noodremhulpsysteem met voetgangersdetectie laat een pieptoon horen wanneer er gevaar dreigt. Remt u zelf niet af? Dan neemt uw Renault het heft in eigen handen en vertraagt uw wagen vanzelf. Als u wel reageert (bijvoorbeeld door uit te wijken of stevig te versnellen), dan schakelt het actieve noodremhulpsysteem automatisch uit.

Ontdek het systeem

Rijstrookassistentie

Wanneer u slaperig wordt of uw aandacht niet bij de weg houdt tijdens lange ritten, dreigt u al snel op een andere rijstrook terecht te komen. Dit systeem, dat trouwens enkel op snelwegen werkt, waarschuwt u wanneer u een lijn overschrijdt. De ideale metgezel voor iedereen die regelmatig lange ritten maakt.

Ontdek hoe het werkt
garage icon
What’s next ?

Op dit moment bestudeert en ontwikkelt Renault nieuwe rijhulpsystemen. Die zullen vooral profiteren van de extreem snelle vooruitgang op het vlak van sensoren en elektronica.

Meer info op

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.