My Renault

De saga van de Renault-SUV’s

Al enkele jaren zijn de SUV’s of ‘Sport Utility Vehicles’ in opmars. Waarom ze zoveel succes hebben? Ze combineren de pluspunten van een berline of een break (een ruime cabine, bijzonder veel opbergruimte en veel comfort) perfect met die van een terreinwagen. Zo zijn ze ideaal voor het offroad rijden op weg naar avontuur. SUV’s hebben dus alles in huis om zowel gezinnen als avonturiers, reizigers ... en zelfs professionals te overtuigen.

Hoewel de term ‘SUV’ pas in de jaren 1980 ontstond en de wagens pas sinds de jaren 2000 echt in de lift zitten, ontwikkelt Renault al veel langer auto’s die het midden houden tussen een berline, een bedrijfswagen en een 4x4. Samen met u blikken we daarom graag terug op enkele van de meest iconische SUV’s van het merk.

Renault COLORALE Prairie (1950 – 1957)

De eerste in zijn soort was Renault COLORALE, een lichte bedrijfswagen die zich zowel in de stad als op het platteland en overzees uit de slag kon trekken. Dit model had als eerste de kenmerken van de latere SUV’s.

Renault RODEO (1970 – 1987)

Voor Renault RODEO gebruikte het merk Renault 4 Fourgonnette als basis. Er werden vijf versies van gemaakt, allemaal met een meer of minder open carrosserie. Dankzij zijn uitstekende motorisatie viel deze terreinwagen vooral als strandauto in de smaak. Vraag dat maar aan de surfers in Australië!

Renault Scénic RX4 (2000 – 2003)

Na het gigantische succes van Renault SCENIC volgde een terreinversie. Daarmee konden ook gezinnen op avontuur vertrekken, maar toch nog van een optimaal comfort genieten. Met zijn nieuwe en sterkere ophanging, een integraal transmissiesysteem en een stoerdere look was Renault SCENIC RX4 de eerste échte SUV uit het Renault-gamma.

Renault Scénic Conquest (2007 – 2009)

Als rechtstreekse opvolger van Scénic RX4 lanceerde het merk Renault SCENIC Conquest, een wagen die garant stond voor plezier en ontspanning. Zijn looks voldeden aan alle SUV-criteria: de bodemvrijheid, de bredere vleugels en de dakstangen om goederen te vervoeren, om maar enkele kenmerken te noemen. Maar ook offroad liet dit model van zich horen. Modderpaden en bergwegen waren geen onoverkomelijke hindernis voor Conquest!

Renault Scénic XMOD (2013 – 2016)

Deze derde en laatste SUV-versie van Renault SCENIC had als eerste een Extended Grip-systeem in combinatie met Mud & Snow-banden (modder & sneeuw). Het resultaat? Een betere grip op alle soorten ondergronden én meer dan genoeg comfort voor gezinnen die graag op avontuur trekken.

Renault KOLEOS (2008 – …)

De elegante en robuuste 4x4 Renault KOLEOS is gebaseerd op de KOLEOS- en EGEUS-conceptcars. Dankzij zijn fantastische offroadkwaliteiten is deze bijzonder ruime SUV de ideale metgezel voor wie de wijde natuur in wil trekken. Bovendien blijft zijn uitstoot ondanks zijn afmetingen relatief beperkt. En met de nieuwe versie uit 2016 liggen er voor Renault KOLEOS nog mooie dagen in het verschiet!

Renault Captur (2013 – …)

Renault CAPTUR is veel meer dan een SUV. De rijpositie en stoere looks zijn erg herkenbaar, maar dit model onderscheidt zich ook door een uitgekiende modulariteit, de monospacecabine en het optimale rijcomfort. Wedden dat u zich in een berline waant? Als eerste SUV met de nieuwe lichtsignatuur van Renault kende hij meteen een ongelooflijk succes. In 2014 was CAPTUR zelfs de op twee na meest verkochte wagen van Frankrijk!

Renault Kadjar (2015 – …)

Renault KADJAR schoot als een pijl uit de startblokken en sindsdien is zijn succes allerminst afgenomen. Dat hoeft niet te verbazen: hoewel zijn looks ongetwijfeld in de smaak vallen, overtuigt KADJAR vooral met zijn talloze uitrustingen en rijhulpsystemen in combinatie met sterke offroadkwaliteiten. We durven te wedden dat de gloednieuwe versie minstens even succesvol wordt als zijn voorgangers ...

Renault ALASKAN (2016 – …)

De jongste telg van de SUV-familie van Renault, Renault ALASKAN, kreeg een erg stoere look die meteen aan een pick-uptruck doet denken. Indrukwekkende afmetingen, optimale offroadprestaties én een uitstekend rijvermogen: deze SUV blinkt uit op alle vlakken. En dus is hij de perfecte keuze voor professionals die vaak in extreme omstandigheden terechtkomen én voor rasechte avonturiers.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.