My Renault

Carsharing: mobiliteit 2.0

“O tempora, o mores!” / “O tijden, o zeden!” Cicero kon zich vast niet inbeelden wat de auto precies voor ons zou betekenen, maar zijn uitspraak is ook vandaag nog van toepassing. Door de groei van de bevolking, de stedelijke ontwikkeling en het steeds grotere aantal wagens op onze wegen zullen niet alleen onze behoeften, maar ook onze gewoonten voortdurend blijven evolueren. Zo wilden vroeger bijvoorbeeld meer mensen een woning bezitten dan nu is en blijft de jongere generatie niet zo lang meer bij dezelfde werkgever in dienst ... Ook hun visie op wagens ziet er helemaal anders uit.

Autodelen, een nieuwe vorm van vrijheid

Uit ecologische, economische of praktische overwegingen zijn veel stadsbewoners anders gaan denken over het hebben van een auto. Sinds enkele jaren is er dan ook een nieuwe trend bij deze kleine groep merkbaar. Aan de ene kant willen ze de vrijheid van een motorvoertuig behouden, terwijl ze aan de andere kant ook de beperkingen willen vermijden die een eigen wagen met zich meebrengt. Autodelen is in dat geval de ideale oplossing. Door een van de vele beschikbare wagens te huren, kunnen we nog flexibeler omgaan met onze mobiliteit.

Een wereldwijde trend, voorspeld door Renault

In de grote steden verschijnen steeds meer spelers op de markt van het autodelen. En Renault weet maar al te goed wat deze nieuwe mobiliteitsvorm inhoudt. Daarom greep Renault als leider op de Europese markt voor elektrische wagens zijn kans en ontwikkelde het merk zijn eigen mobiliteitsprogramma. Een schot in de roos, want talloze operatoren verspreid over heel Europa hebben ondertussen al een overeenkomst afgesloten met Renault. Zo stelt Zity in Madrid maar liefst 500 Renault ZOE’s ter beschikking, koos Totem in Marseille voor 170 Renault Twizy’s, vormden Kopenhagen en Green Mobility een netwerk van 450 Renault ZOE’s, viel de keuze van ZenCar in Brussel en van Partago in Gent ook op Renault ZOE, en lieten de stad Gent en operator Batt Mobiel zich overtuigen door Renault Twizy. Van Oslo tot Rome volgen initiatieven voor particulieren, professionals en bedrijven elkaar in snel tempo op. Ook woonwarenhuis IKEA doet tegenwoordig een beroep op Renault.

Renault Mobility in Parijs

Onlangs stelden Renault en de stad Parijs het grootste mobiliteitsinitiatief tot nog toe voor. Autolib’ maakt er vanaf september 2018 in fasen plaats voor Renault Mobility. Dit programma biedt mensen vrij toegang tot verschillende wagens uit het Renault-gamma, 7 dagen per week en 24 uur per dag. In het begin worden er nog wagens met verbrandingsmotoren aangeboden, maar het is wel de bedoeling om op termijn uitsluitend elektrische wagens in te zetten. Renault Mobility kan trouwens gebruikmaken van de nieuwste technologieën om de verhuur, het gebruik en de betaling te regelen. Via een app kan de klant een wagen kiezen, die laten ontgrendelen, betalen en het voertuig weer laten vergrendelen. Een grote stap in de richting van de mobiliteit van morgen!

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.