My Renault

Beleef de Z.E. conceptstore!

Onlangs opende in het prachtige Stockholm de eerste Renault Electric Vehicle Experience Center. Een conceptstore die volledig in het teken staat van zuiver elektrische auto’s. Naast een kennismaking met de elektrische voertuigen van Renault zullen bezoekers op een interactieve manier duiding krijgen over alle aspecten van elektrische mobiliteit: en kunnen ze aan het einde van het bezoek een persoonlijke configuratie op maat samenstellen.

Nieuwe mobiliteit

De conceptstore opende op vrijdag 16 februari 2018 en is de eerste in zijn soort. “We zijn verheugd met deze nieuwe ruimte waar we met het grote publiek kunnen praten, opleidingen kunnen geven en ervaringen rond elektrische mobiliteit kunnen uitwisselen. Kiezen voor een elektrische auto is immers niet gewoon kiezen voor een ander model: het is een heel nieuwe manier om de mobiliteit te benaderen.” verklaarde Gilles Normand, Directeur Elektrische Voertuigen bij de Renault-groep.

Van infozone tot testparcours

De conceptstore werd opgesplitst in verschillende zones: behalve de tentoonstellingszone voor elektrische wagens, zijn er ook zones die informatie geven over de infrastructuur en oplaadmodi, de lokale wetgeving en incentives, de aankoopvoorwaarden en de services met betrekking tot elektrische wagens. Ook is er een ontmoetings- en gesprekszone. Bezoekers kunnen ter plaatse een auto testen om de specifieke eigenschappen van elektrisch rijden uit eerste hand te ondervinden. En tot slot kunnen ze er uiteraard hun elektrische auto bestellen.

Kiezen voor een elektrische auto is niet gewoon kiezen voor een ander model: het is een heel nieuwe manier om de mobiliteit te benaderen.

Gilles Normand

Koploper Zweden

De conceptstore opende in een van de grootse winkelcentra van Zweden, Täby aan de rand van Stockholm. “De stad stond bovenaan ons verlanglijstje vanwege de snelle groei van de Zweedse markt voor elektrische wagens en de inspanningen die de Zweedse regering levert om deze technologie te promoten.” besluit Zakaria Zeghari, Directeur Ontwikkeling van het Commerciële Renault-net in Europa.

Met deze eerste doorslaggevende stap bestudeert Renault de mogelijkheid om dit format ook in andere Europese steden te implementeren. Wie weet binnenkort ook in ons land?

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.