My Renault

Design award: Renault Float

Hoe de auto’s van de toekomst eruit zullen zien, weet niemand. Uiteraard zullen de meeste wagens milieuvriendelijk en zelfrijdend zijn, maar het design zou er weleens volledig anders kunnen uitzien dan wat we vandaag gewend zijn. Om jonge creatievelingen hun kijk op de toekomst te laten geven, organiseerde Renault voor het tweede jaar op rij een designwedstrijd in samenwerking met het Central Saint Martins College in Londen. De grote winnaar? Het revolutionaire concept van Yuchen Cai: Renault Float!

Renault in een sciencefictionkleedje

Voor haar concept liet Yuchen Cai zich uiteraard inspireren door de grootste trends van dit moment: milieuvriendelijke en zelfrijdende wagens. Die brengen hun passagiers zonder hun inbreng naar hun bestemming en kunnen via een smartphoneapplicatie bestuurd worden.

Yuchen Cai ging echter nog een stapje verder en maakte er een echte leef- en communicatieruimte van, geïnspireerd op de klassieke sciencefictionstijl. En inderdaad, zijn naam doet het al vermoeden: Renault Float ... zweeft! Toch is deze ‘bubble’ vooral bedoeld om weggebruikers rechtstreeks met elkaar te laten communiceren.

Dankzij het magnetische systeem kunnen verschillende Renault Floats immers letterlijk één worden. Uiteraard kunnen we niet met zekerheid zeggen dat dit soort wagens op een dag werkelijkheid worden, maar dromen mag! Ondertussen kunt u de vindingrijkheid en creativiteit van deze jonge studente bewonderen.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.