My Renault

Altijd goed vastgeklikt

Het zal altijd onze grootste prioriteit zijn dat u veilig op uw bestemming komt. Maar hoe voorzichtig u ook rijdt, een ongeval is nooit helemaal uitgesloten. Ook al doen wij als autobouwers al het mogelijke om onze voertuigen met steeds betere veiligheidssystemen uit te rusten, er is één ding dat we niet in uw plaats kunnen doen: een gordel dragen! Niemand haalt het in zijn hoofd om het nut van een veiligheidsgordel in twijfel te trekken. Maar toch volgt u het best een aantal richtlijnen, zodat uw gordel optimaal werkt bij een ongeval.

Position

Zet de rugleuning van de voorste zetels in een hoek van ongeveer 110°, zowel die van de chauffeur als die van de passagier.

Verstel de hoofdsteunen, zodat de bovenkant van het hoofd en de bovenkant van de hoofdsteun op gelijke hoogte komen.

Zet de gordel hoger of lager, zodat hij in het midden van de schouder loopt.

Haal de veiligheidsgordel nooit onder uw armen door.

Zorg ervoor dat de gordel tussen de dijen en het bekken (en dus onder de buik) zit. Zo kan hij niet onder de buik glijden bij een ongeval.

Trek de gordel vast aan, zodat er geen ruimte zit tussen de riem en uw lichaam.

Controleer of de gordel niet gedraaid is, want dat zou ernstige verwondingen kunnen veroorzaken bij een ongeval.

Kleding

In de winter

kunt u het best uw jas of andere dikke kledingstukken uittrekken. Een veiligheidsgordel moet zich namelijk zo dicht mogelijk tegen het lichaam bevinden. Anders werkt hij niet naar behoren.

In de zomer

stappen mannen beter niet met bloot bovenlijf in de wagen. Bij bruusk remmen of een ongeval kan de gordel dan namelijk brandwonden veroorzaken.

Zwangere vrouwen

Ook al voelt het niet comfortabel aan om een gordel te dragen wanneer u hoogzwanger bent, doe het toch! Leg de riem altijd over uw bekken en nooit over uw buik. Indien nodig kunt u hulpsystemen en verstellers gebruiken om uw gordel in alle fasen van uw zwangerschap optimaal te positioneren.

Kinderen

  • Kies het kinderzitje of de zitverhoger op basis van de grootte en lichaamsbouw van het kind (integraal kinderzitje tot 15 maanden, zitje met harnas en zicht op de weg tot 18 kg of 105 cm, daarna een zitverhoger met rugleuning en een zitverhoger zonder rugleuning vanaf 22 kg en meer dan 1,25 meter).
  • De allerkleinsten zet u het best achterstevoren, met de rug naar de weg, in de wagen. Opgelet: denk eraan om de airbag uit te schakelen!
  • Controleer of het zitje of de zitverhoger goed vastzitten.
  • Ook al is het buiten erg koud, trek het jasje of andere dikke kleding van uw kind uit. Een veiligheidsgordel moet namelijk zo dicht mogelijk bij het lichaam zitten. Anders werkt hij niet naar behoren.
  • Volg ook voor uw kinderen alle tips uit de rubriek ‘positie’.
--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.