My Renault

Ontdek Renault Twingo GT

Al twintig jaar doet Renault Sport de harten van autosportliefhebbers sneller slaan. Met hun groot reactievermogen, enorm vermogen en unieke look hebben de R.S.- en GT-versies van Clio, Mégane en ook Twingo de wereld veroverd. Vandaag treedt Twingo GT opnieuw op de voorgrond ... Maar trouw aan zijn DNA speelt ook deze Twingo een originele troef uit!
Bekijk de video

Twingo GT tart de tractiewetten ...

De verschillende R.S.- en GT-versies van Twingo, Clio en Mégane hadden één ding gemeen: ze hadden allemaal voorwielaandrijving. Maar voor deze derde Twingo GT opteerde Renault ervoor om de motor achteraan te plaatsen, net zoals bij nieuwe Twingo. Zo blijft Twingo GT in navolging van zijn klassieke voorganger bijzonder wendbaar in alle omstandigheden en kreeg hij een ultrakleine draaicirkel. Op die manier sluipt hij werkelijk overal tussendoor.

Daarnaast werd Twingo GT uitgerust met een TCe-turbomotor met 109 pk en een koppel van 170 Nm. Om dat enorme vermogen de baas te kunnen, kreeg het chassis een nieuwe ophanging en werd ook de elektronica aangepakt. Zo werd de elektronische trajectcontrole ESC opnieuw afgesteld.

Het resultaat?

Ultraverleidelijke prestaties met een sprint van 0 tot 100 km/u in minder dan 10 seconden en het beste acceleratievermogen in zijn categorie. Om nog maar te zwijgen van het grotere rijplezier waarvan u in alle veiligheid kunt genieten

... en respecteert de wetten van de aantrekkingskracht

Twingo GT is bijzonder aangenaam om mee te rijden. Maar het oog wil ook wat, zoals het hoort bij Twingo. Renault liet zich daarom inspireren door de Twin'Run concept car. Die valt namelijk op door zijn aluminium velgen van 17", zijn verlaagd chassis, zijn zijdelingse luchtinlaat, zijn dubbele uitlaat en zijn uniek design van motorkap, dak en deuren. Die combinatie geeft Twingo GT een onweerstaanbare dynamiek zonder aan plezier te moeten inboeten. En omdat Twingo GT toch altijd een beetje speciaal moet blijven, onderscheidt hij zich van de concurrentie door zijn unieke kleur. Zo is Twingo GT niet verkrijgbaar in het typische GT-blauw van Renault Sport, maar wel in een andere kleur: Orange Piment.

icon
Klinkt u dat als muziek in de oren?

Ontdek hem op het Autosalon of breng een bezoek aan uw Renault-garage.

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.