My Renault

het actieve noodremhulpsysteem

De auto is een symbool van vrijheid, maar ook een werkinstrument. Of u er nu elke dag mee naar kantoor of naar de fabriek pendelt, of er mee naar uw volgende vakantiebestemming rijdt, uw concentratie achter het stuur verloopt altijd in pieken en dalen. En dat kan helaas nefast zijn voor uw eigen veiligheid en die van uw passagiers. Om uw veiligheid en die van andere weggebruikers te verbeteren, heeft Renault een nieuw rijhulpsysteem ontwikkeld: het actieve noodremhulpsysteem met voetgangersdetectie.

Hoe werkt het?

Net zoals talloze andere rijhulpsystemen hangt ook het actieve noodremhulpsysteem af van de 'controletoren' van uw Renault: het Advanced Visio System. Deze radar en camera in het midden van de voorruit analyseren en controleren de verkeerssituatie voortdurend: wanneer het verkeer vertraagt, wanneer u van baanvak verandert, wanneer u een wagen inhaalt ... Al deze gegevens worden in realtime geanalyseerd en naar de rijhulpsystemen gestuurd. Indien nodig komen die dan tussenbeide.

Met behulp van de informatie van het Advanced Visio System analyseert het rijhulpsysteem de afstand tussen u en de wagen voor u of de voetgangers in de omgeving. Zodra het systeem een risico op aanrijding detecteert, waarschuwt het u meteen. Als u niet reageert, treedt het remsysteem automatisch in werking om een ongeval te voorkomen.

Actief noodremhulpsysteem met drie fases

Zodra het systeem een risico op aanrijding detecteert, wordt een procedure van drie fases in gang gezet.

FASE 1

er verschijnt een visuele waarschuwing en er weerklinkt een pieptoon.

FASE 2

het systeem bereidt zich voor op het gebruik van de noodrem. De remvoering schuift dichter naar de remschijven, wat de reactietijd en reactiviteit van het noodremhulpsysteem verbetert.

FASE 3

de chauffeur reageert niet ... Het systeem komt tussenbeide door de wagen te laten afremmen en zo de impactsnelheid te verminderen.

Afhankelijk van hoe snel u rijdt, zal het systeem harder of zachter remmen. Het actieve noodremhulpsysteem werkt bij een snelheid van 7 km/u tot 160 km/u. Maar opgelet: het systeem kan de wagen alleen volledig tot stilstand brengen wanneer u minder dan 45 km/u rijdt.

Goed om te weten

Het systeem detecteert automatisch of u uw aandacht erbij houdt door uw bewegingen met de pedalen en het stuur te analyseren. Indien u een bruusk uitwijkmanoeuvre uitvoert of hard op het gaspedaal drukt, wordt het systeem gedesactiveerd.

Ontdek ook:

Waakzaamheidsdetectie
Lees ons artikel

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.