My Renault

Hybrid Assisttechnologie

Nu verkrijgbaar voor Scénic en Grand Scénic: met de nieuwe Hybrid Assisttechnologie gaat comfort hand in hand met meer rijplezier, een lager brandstofverbruik en een kleinere CO2-uitstoot.

De troeven van een elektrische motor, de kracht van een thermische motor

Hybrid Assist is het compromis tussen een elektrische motor van 10 kW en een klassieke, thermische dCi 110-motor met manuele versnellingsbak. Dankzij die combinatie profiteren Renault Scénic en Grand Scénic van elektrische ondersteuning tijdens het optrekken. Bij een geleidelijke versnelling vermindert de elektrische motor de belasting van de thermische motor, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot beduidend dalen. Wanneer u krachtiger optrekt, zoals bij het inhalen, geeft de elektrische motor uw wagen meer vermogen en koppel.

Daarnaast biedt zo'n elektrische motor nog tal van andere voordelen. Denk maar aan sneller optrekken, minder trillingen en zeker ook minder lawaai.

Hybrid Assist

Hoe zit het met opladen?

Het Hybrid Assistsysteem heeft nog een troef: het laadt op terwijl u rijdt. De energie wordt gerecupereerd wanneer u remt of vertraagt en laadt zo de batterij weer op. Het laadniveau wordt eveneens aangevuld wanneer u met een constante snelheid over de snelweg rijdt.

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.