My Renault

Eco Europatrip met Zoé

Door de opwarming van het klimaat krijgen we voortdurend te kampen met nieuwe milieu- en energieproblemen. Maar er worden ook elke dag nieuwe oplossingen ontwikkeld. Omdat ze die wel eens met hun eigen ogen willen zien, lanceerden Lola, Damien en Louis het project T.R.E.V.E. Dat staat voor 'Témoignage d’une Révolution Énergétique' of 'Getuigenis van een Energierevolutie'. Hun doel? Heel Europa rondreizen, op zoek naar manieren om groene elektriciteit op te wekken. Uiteraard hebben ze daar ook een geschikte wagen voor nodig. De keuze was snel gemaakt: Renault Zoé natuurlijk.

Hoe kwamen jullie op het idee om het T.R.E.V.E. project te starten?

Zoals zoveel mensen reizen we heel graag. Daarom wilden we ook op avontuur vertrekken. Maar omdat we niet gewoon wilden reizen om te reizen, moest onze trip wel een doel hebben. Als jonge studenten zijn we gevoelig voor problemen die ons latere leven kunnen beïnvloeden. En we zijn er ons ook van bewust dat we dringend een gezamenlijke toekomst moeten (her)opbouwen, over de landsgrenzen heen. Omdat we erg begaan zijn met het milieu, willen we ons tijdens onze reis dan ook focussen op hernieuwbare energie. Hoe wordt die opgewekt en waarom kunnen deze middelen vandaag nog niet volop worden ingezet? Daarom willen we heel Europa rondreizen om de verschillende spelers uit de energiesector te ontmoeten. Uiteraard kunnen we zo’n tocht alleen ondernemen aan het stuur van een ‘schone’ wagen.

Hoe gaan jullie communiceren over jullie ervaringen?

Tijdens onze reis gaan we talloze getuigenissen delen. Niet alleen over de betreffende problematiek, maar ook over onze avonturen. Op onze website en via sociale media zullen we zo vaak mogelijk updates over ons werk plaatsen en blijven we in contact met de mensen die ons volgen. Bij het ENS (nvdr: Ecole Normale Supérieure, een Parijs’ instituut dat studenten opleidt voor carrières aan de overheid of in de academische wereld) gaan we een researchseminar organiseren. Daar maken we onze resultaten bekend en houden we een tentoonstelling om onze T.R.E.V.E.-ervaringen te delen. Daarnaast zijn we van plan om een webdocumentaire te maken met de beelden die we tijdens onze reis schieten.

Kunnen jullie kort meer uitleg geven over jullie team?

We plannen dit project ondertussen al meer dan een jaar. In het begin waren we maar met twee: Lola en Damien. We studeren kunst en fysica aan de Ecole Normale Supérieure. Daarna kwam Louis, die aan dezelfde school economie studeert, erbij. We gaan dus met z'n drieën op pad. Toch hebben nog heel wat andere mensen ons geholpen om dit project op poten te zetten. Denk maar aan onze medestudenten en vooral de professoren van Paris Sciences et Lettres, die ons begeleiden tijdens deze fantastische roadtrip.

Hoe ziet jullie route eruit?

Onze route uitstippelen was een hele uitdaging, omdat er een aantal problemen de kop opstaken. Eerst en vooral was het moeilijk om afspraken vast te krijgen met de verschillende spelers uit de energiesector en bovendien is onze tijd beperkt. We hebben namelijk maar vijf maanden tijd voor deze wetenschappelijke reis: van mei tot en met september. En omdat we voor een elektrische wagen kozen, moesten we ook uitzoeken waar we laadpalen kunnen vinden. In sommige landen vind je er daar helaas niet zo veel van. Daarom blijven we tijdens ons avontuur ook in West-Europa. We gaan meer dan honderd mensen ontmoeten in zeventien landen, van Portugal tot Noorwegen en van Ierland tot Oostenrijk. Een fantastische onderneming die ongetwijfeld bijzonder intensief zal worden!

Waarom kozen jullie voor Renault Zoé?

Door met Renault Zoé te rijden, kunnen we in de eerste plaats vasthouden aan onze ecologische overtuigingen. Want hoe zouden we een reis rond het thema 'groene energie' kunnen maken zonder een zo groen mogelijk transportmiddel te gebruiken? We hebben ook even overwogen om de trein te nemen, maar de wagen is gewoon veel flexibeler.

Uiteraard woog vooral de autonomie van Renault Zoé door toen we bekeken welke wagen het best aan onze behoeften voldoet. Het Europese netwerk van laadpalen wordt steeds groter en we willen dan ook zelf ervaren of een elektrische wagen vandaag de dag een haalbaar alternatief is. Natuurlijk komt Renault Zoé ook aan bod in onze getuigenissen!

Meer info?

Volg hen op Facebook, Twitter en YouTube.

Naar de website 
--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.