My Renault

Zelfrijdende ZOE’s in de VS

Renault ZOE, de ster van de elektrische stadswagens, doet in Boston haar grote intrede in de Verenigde staten en neemt er het voortouw als het op modern autorijden aankomt. Start-up Lyft, dé rivaal van taxidienst Uber, gaat in Boston namelijk het online reserveren van zelfrijdende wagens testen. De Renault ZOE’s zullen ingezet worden als ‘robottaxi’s’.

Zelfrijdende taxi’s

De naam Lyft zegt u misschien niet meteen iets, maar het is een van de grootste start-ups in de Verenigde Staten. Deze grote rivaal van Uber schakelt een versnelling hoger: met de mobiele Lyft-app kunnen gebruikers nu ook een zelfrijdende taxi bestellen in de buurt van de Bostonse haven. En wat is er beter dan Renault ZOE, de belichaming van Franse knowhow, om klanten de voordelen van een zelfrijdende wagen te laten ontdekken?

Een technologische revolutie

Lyft doet voor deze service een beroep op nuTonomy, een start-up van het beroemde Massachusetts Institute of Technology, sinds 2013 gespecialiseerd in de ontwikkeling van zelfrijdende wagens en robottaxi’s. Na een geslaagde test in Singapore heeft nuTonomy Renault ZOE uitgerust met zijn zelfrijdende technologieën. De taxi’s worden eerst getest rond het industriegebied van Boston en zullen in een tweede fase ook in de stad opduiken. En wie weet, waarschijnlijk zien we ze op een dag ook bij ons!

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.