My Renault

Trommelremmen uitgelegd

Verschillende Renault-modellen zijn uitgerust met trommelremmen wegens hun veilige en onderhoudsvriendelijke karakter. Bij het remmen wordt druk uitgeoefend op een trommel die anders met het wiel meedraait. Door de wrijving van de trommel met de wielen remt u af. Onze trommelremmen zijn heel betrouwbaar en hebben niet veel onderhoud nodig. En dat voelt u in de portemonnee! We gaan hier eerst wat dieper op de werking in.

Hoe werken trommelremmen?

Bij het intrappen van het rempedaal worden in een trommelrem zogenaamde ‘remschoenen’ uit elkaar geduwd. Die remschoenen worden tegen een trommel gedrukt en oefenen druk uit op die trommel die met het wiel meedraait. De wrijving die dat veroorzaakt remt de wielen af. Wanneer u uw voet van het rempedaal afhaalt, zorgt een systeem van veren ervoor dat de remschoenen weer terug naar hun oorspronkelijke plek gaan: de wrijving stopt en de remwerking dus ook.

In tegenstelling tot trommelremmen zitten schijfremmen niet in het wiel zelf en nemen dus wat meer ruimte in. Schijfremmen werken door een remblok tegen een remschijf die vasthangt aan het wiel te duwen. (De remblokken van) schijfremmen sneller zullen door deze wrijving wat sneller verslijten dan trommelremmen. Er komt natuurlijk een enorme kracht bij kijken om een zware auto te doen stoppen. Daardoor kunnen temperaturen van meer dan 800°C bereikt worden binnen de band. Trommelremmen voerden die warmte vroeger wat minder goed af dan schijfremmen, maar tegenwoordig zijn de remschijven (die de wrijving veroorzaken) van een slijtvaster materiaal gemaakt wat prima tegen de hoge temperaturen bestand is.

En het voordeel voor u?

Moderne trommelremmen zijn zeer betrouwbaar en hebben dus maar weinig onderhoud nodig, wat voor u natuurlijk in de kosten scheelt. De trommelremmen op Renault-modellen zijn uitgerust met een automatisch controlesysteem: zonder melding hoeft u dus enkel af en toe op controle te gaan. Een eenvoudige check en reiniging is maar nodig om de 80.000 of 90.000 km!

Op de volgende modellen zijn trommelremmen gemonteerd:

Captur

Kangoo I & II

Clio III & IV

Modus

Twingo II

Zoe

--> -->

Word Renault ambassadeur !

U heeft geen toegang tot dit formulier.